Ötlet Pláza-kreatív ötletek A-Z

                   Gombolkodjunk!
Ötletek gombok készítéséhez, díszítéséhez!

2016.06. 11 / szombat / Barnabás

Jó lenne egy egyedi vagy különleges gomb, de nem találsz olyat, amilyenre szükséged lenne?

Van elképzelésed, de nem találod az igazit, azt amelyik tényleg passzol, jól mutat és egyúttal dekorál is?

Én imádom a gombokat de gyakran kerülök a fent említett helyzetekbe: nem jó a színe, túl sötét, túl világos, a fehér nem is igazán fehér, nem illik az anyaghoz, mintás kellene vagy éppen teljesen sima és egyáltalán miért kerek és nem szögletes?smiley

Hát ezért kezdtem el kutakodni a neten, hogy mit is tehetnék a már meglévő, de sehova sem jó gombjaimmal illetve, hogy hogyan és miből lehetne gombot készíteni!?

Találtam néhány nagyon jó ötletet, ezeket szeretném most megosztani veletek.

 

Az első, ahova segítségért fordulhatunk az természetesensmiley mindig a természet!!

Egy másfél-két centi átmérőjű ágból, már igen mutatós gombok készülhetnek.

Fűrész, modellező vagy kézi fúró, smirgli és már kész is. A fa szépségét nehéz felülmúlni.

Link

 

 

Az ágak után jöhetnek a gallyak. Természetesen gombként is tökéletes, de én dekorációs célra biztosan el fogom készíteni!!

Link

 

 

Az őszi erdőben sétálva is tartsd nyitva a szemedwink

Link

 

 

Egy-egy üveg bor vagy pezsgő ugyebár mindenkinél kerül időnként az asztalra. A parafadugó örök darab, százféle dologra fel lehet használni. Igen: gombnak is!

Link

 

 

Hát ez már egy keményebb dió. Rengeteg ember imádja és gyűjti a szép kavicsokat. Bevallom gombként én még soha nem gondoltam rájuk, de fantasztikus ötletnek tartom. Elolvastam az oldalt is, ahol a tutoriál van, mert nagyon érdekelt, hogy mivel és hogyan fúrta ki. Az ott leírtak alapján nem tűnik bonyolultnak, de van néhány jó tanács, amit érdemes megfogadni. Először is érdemes inkább homokkő kavicsot keresni mert az puhább. Fúróhegyből a 1,5 mm átmérőjűt ajánlja olyat, amelyik alkalmas fém és tégla fúrására. Ami még fontosnak tűnt a leírásból, hogy a magas fordulatszámú fúrás vált be a legjobban, így kapott szép egyenletes, nem csorbult szélű lyukakat. Szóval, akinek ilyenre fáj a foga és még fúrója is van hát: munkára fel! wink

 

 

A természetadta lehetőségek után pedig jöhetnek a nagy "találmányok", mint például a kiégethető Fimo gyurma. Egy kicsit utána olvastam ennek az anyagnak, én még nem dolgoztam vele. Amit tudni érdemes: a színek egymással keverhetők (ez nagyon pozitív, nem kell egy egész színskálát megvenni), sütés után egy valóban nagyon kemény anyagot kapunk, tehát tényleg tuti jó gombnak is. Mindezek után valóban az a véleményem, hogy ebbő a gyurmából nincs olyan formájú vagy mintájú gomb, amit ne lehetne elkészíteni. Részemről: köszönöm az ötletet!!

Link

 

 

A zsugorfólia viszont már volt a kezeim közt, szinte már majdnem szégyenlemwink, hogy ez nekem nem jutott az eszembe. A zsugorfóliánál azt kell számításba venni, hogy a sütés során kb. 3-4-szeresére zsugorodik össze. A mintát már természetesen mindenki a saját ízlése szerint készítheti, akinek jó a kézügyessége rajzban az szabadkézzel, akinek nem annyira, az pedig sablonnal segítségével viheti fel a mintát.

Link

 

 

Ha olyan gombot szeretnél, amely tökéletesen megegyezik az általad használt textillel, hát ez egy tökéletes megoldás. Igényel némi türelmet, de a végeredmény megéri!

Link

 

 

Barna gombokat már én is vontam be csipkével, amikor éppen egy kis vintage hangulatot szerettem volna elérni vele. A boltokban viszonylag csekély a csipkés gomb választék, az ára viszont nem csekély. Már csak ezért is megéri magunknak elkészíteni.

Link

 

 

Az áttetsző gombokat varázsolhatjuk egyedivé dekupázs technika alkalmazásával. A kiválasztott mintát a gomb hátuljára ragasztva, tulajdonképpen végtelen lehetőséget kapunk. Természetesen nem csak a szalvéta felel meg a célnak, mint a képeken is láthatjátok, egy jó kis újság is csodákra képes.

Link

 

 

 

Itt, annyi a különbség, hogy a minta a gomb tetejére kerül. Ebben az esetben nem árt dekupázs ragasztóval vagy színtelen lakkal néhányszor átmenni a gombok tetején, hogy kopásállóbb legyen a minta.

Link

 

 

Link

 

 

A gombok átfestését néhányszor magam is alkalmaztam már. Fa gombok esetében egyszerű a dolog mert akár temperát is használhatunk, de azért az akrill festék a tuti. Műanyag gomboknál csakis a festékspray volt hatásos, minden más könnyedén lejön róluk.

Link

 

 

A legegyszerűbb gombot is különlegessé tehetjük, egyedi öltésekkel. heart

Link

 

 

Ha tetszett amit láttál várjuk üzeneted smiley.

Likeolj, oszd meg másokkal, kövess minket yes.

Tartalom képekben:

Ezen az oldalon várjuk üzeneted: