Ötlet Pláza-kreatív ötletek A-Z


Folyékony szappanadagoló új ruhában

2016.09.15 / csütörtök / Enikő, Melitta

Ha már unod a boltokban kapható szappanadagalók sivárságát vagy csak valami egyedire vágysz, ami illik a fürdőszobádba, valósítsd meg elképzeléseid néhány egyszerű hozzávaló használatával.

A következőkben leírt módszerrel díszítettem már néhány szappanadagolót saját részre és ajándéknak is. Amit mindenképp szeretném ha tudnátok, hogy tapasztalataim szerint 3-4 évet bír ki a díszítés, aztán itt-ott esetleg lejöhet a festék. Mondjuk nagyjából pont ennyi az az idő, amikor már úgyis vágyunk valami újdonságra.

A szappanadagoló megvásárlásánál érdemes odafigyelni a pumpa színére, hogy majd az is passzoljon a végeredményhez.

Ha lehetőség van rá minél keményebb műanyagból készült és a lehető legegyszerűbb formájú, bemélyedésektől mentes formát válaszd, mert ezekkel a legkönnyebb dolgozni.

Na, ami most éppen kiürült és felújításra várakozik itt a képen, annak a felülete nem éppen egyszerű, mert van rajta mélyedés, de ezt is sikerült a magam javára fordítani.smiley

Ha megvan a szappanadagolód az első lépés, hogy eltávolítod a címkéket. Szerencsés esetben áztatással jól leszedhető de ha rajta marad a ragasztó, körömlakk lemosóval tökéletesen leszedhető az is.

Ezután finom szemcsés smirgli papírral alaposan csiszold át a flakon felületét, hogy a festék jól tapadjon majd rá.

 

 

Miután portalanítottad egy száraz ronggyal a felületet, jöhet rá a kép. Én mindkét oldalára ragasztottam sima ragasztó stifttel, de ha van otthon a dekupázs ragasztó a legjobb.

 

 

A festéshez barna és country kék akrilt használtam, szükség szerint feketével vagy fehérrel keverve.

 

 

Konyhai mosogatószivacs darabka durvábbik felületével, nyomkodva, pöttyözve vittem fel a festéket. A képen az első réteg vár éppen a száradásra.

A barnával kétszer festettem át az adagolót, mivel ez az alap fontos, hogy teljesen fedje az egész felületet.

 

 

Ezután következett a kék szín, amiből már nem kell annyi, inkább csak díszítésként jelenik meg, egy kis antik hatás kedvéért.

A kép szélére és magára a képre is tettem festéket itt-ott, hogy egy olyan félig- -meddig megkopott cimke hatása legyen.

 

 

Egy kicsit feladta a leckét a szappanadagolón lévő mélyedés. Szerettem volna valami széppel, egyedivel kiemelni, ha már egyszer ott van rajta.

Végül a kagyló díszítés mellett döntöttem, mert szerintem ez illik legjobban a világítótornyot ábrázoló képhez.

 

 

A kagylókat rongyba csomagoltam és kalapáccsal összetörtem. Szép adag lett belőle, a maradékot eltettem további felhasználásra.wink

 

 

Hogy a kagyló a helyén is maradjon egy jó ideig, nem bíztam a véletlenre.

Nem áll szándékomba reklámozni de a Bison márkára lehet számítani, ha azt akarod, hogy amit oda ragasztassz az ott is maradjon!!

 

 

Ilyen lett a kagyló felragasztása után és...smiley

 

 

...ilyen a pumpával és még egy kis spárgával kiegészítve.heart

 

 

Végezetül pedig, szeretnék még nektek néhány általam "átalakított" szappanadagolót megmutatni. Ezek közt van olyan,amely jelenleg is szolgálatban van a vizes helyiségeinkben és van, amelyik ajándéknak készült.

 

 

Be kell valljam, ez a kedvencem. Imádom a pipacsot és úgy érzem az antikolás is jól sikerült. "Ő" az, akivel naponta összefutok a fürdőben immáron második éve.

 

Ha tetszett amit láttál várjuk üzeneted smiley.

Likeolj, oszd meg másokkal, kövess minket yes.

Tartalom képekben:

 

 

Látogass el facebook oldalunkra is: